39004-MAN-78.jpg

THORNBURY HOUSE

ADDITION & ALTERATION

Designed for a family of 4 (and 1 on the way) Thornbury House was a collaboration between Field Office Architecture and Kali Cavanagh Interiors.

An original early 1900s Victorian era dwelling, the house had had many an add hock extension over the years, and the brief was to retain and strip the front part of the house back to original pairing, whilst providing a light-filled, north facing living zone that could open up completely during the warmer months whilst entertaining.

The built form of the existing front part of dwellings allowed for an opportunity to break the living space away from the Victorian era portion to the South-East corner and provide a courtyard either side of the living space. Both courtyard and rear garden have been heavily planted which will evolve and grow over time, providing a real sense of retreat within the main living space.

A simple, yet modest pallet of materials compliment the theme of light and openness. The external stained dark timber cladding provides a tactile yet stark response to the subtle softness of the internal finishes which include muted timbers, white walls and polished concrete.

Project Team: Chris Barnes, Kali Cavanagh Interiors
Completion: Late 2018
Photography: Dan Farrar Photographer

39004-MAN-50.jpg
39004-MAN-101.jpg
39004-MAN-112.jpg
39004-MAN-109.jpg
39004-MAN-41.jpg